Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди отново, че при заплаха КНДР може да използва

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди отново, че при заплаха КНДР може да използва
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди, че Северна Корея може да нанесе „превантивен“ ядрен удар

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди още веднъж, че при заплаха КНДР може да употребява превантивно нуклеарното си оръжие. Той също по този начин похвали висшия команден състав на армията за организацията на военния церемониал в Пхенян при започване на седмицата, съобщи Асошиейтед прес.

Ким изрази " безапелационната си воля " да продължи да развива своята въоръжена с ядрено оръжие войска по този начин, че тя да може, в случай че е належащо,  " превантивно и изцяло да възпре и осуети всевъзможни рискови опити и заплашителни ходове, в това число непрекъснато изострящите се нуклеарни закани от страна на враждебни сили ", се споделя в известие на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

КЦТА уточни, че Ким е извикал военните си, с цел да ги похвали за свършената от тях работа по парада в понеделник, на който Северна Корея сподели най-големите оръжия от военната си нуклеарна стратегия, в това число междуконтинентални балистични ракети, способни да достигнат континенталната част на Съединени американски щати, както и редица ракети с по-малък обхват, които стават все по-голяма опасност за Южна Корея и Япония. КЦТА не посочи по кое време се е състояла срещата.

Парадът по случай 90-годишнината от основаването на севернокорейската войска се състоя в миг, когато Ким реши да възобнови нуклеарната си политика, чиято цел е да накара Съединени американски щати да се примирят, че страната му е нуклеарна мощ, и да анулират тежките стопански наказания. Пред хиляди бойци и фенове, мобилизирани за събитието, Ким даде обещание, че ще развива нуклеарните си сили " допустимо най-ускорено ", и заплаши, че ще ги употребява, в случай че бъде провокиран. Той сподели, че в обстановки, при които " фундаментални ползи " на Северна Корея, са застрашени извън, задачата на нуклеарните му оръжия в никакъв случай няма да се сведе единствено до това да " служат като средство за въздържане на война ". Ким обаче не посочи кои обстановки има поради.

Само от началото на тази година Северна Корея е направила 13 ракетни тествания, в това число първото от 2017 година тестване на междуконтинентална балистична ракета. Ким се пробва да се възползва от удобната среда, с цел да продължи с развиването на оръжейната си стратегия, до момента в който Съветът за сигурност на Организация на обединените нации остава разграничен и на процедура неподвижен поради войната на Русия в Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР